+ Meer informatie

Eis vier jaar voor doodslag ex-echtgenote

1 minuut leestijd

ZWOLLE — De officier van Justitie aan de Zwolse rechtbank mr. H. A. Hoogland heeft gisteren tegen de 34-jarige H. K. N. uit Hoensbroek een gevangenisstraf van vier jaar geëist.

De man wordt ervan verdacht in augustus zijn ex-echtgenote doodgestoken te hebben. De vrouw woonde in Zwolle. N. moet volgens psychiatrische rapportage verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.

N. zou het misdrijf uit wanhoop over de echtscheiding hebben gepleegd. Hij zou die niet geaccepteerd hebben wegens zijn culturele achtergrond. N. is een Vietnamese bootvluchteling en van rooms-katholieken huize. Het huwelijk werd destijds op initiatief van de ouders in Vietnam gesloten, ondanks het feit dat man en vrouw beiden een andere partner hadden. De vrouw kwam samen met haar kinderen twee jaar na N. eveneens naar Nederland, waar het huwelijk op een mislukking uitliep.

De verdachte houdt de hulpverleners, en vooral die van het Blijf-vanmijn-lijf-huis, verantwoordelijk voor zijn daad. In zijn ogen hebbetfcRr hulpverlenende insFaTOies een heel negatieve roF gespeeld door gezraP hereniging tegen te houden. Door toedoen van Blijf van mijn Lijf zou de vrouw een abortus hebben ondergaan.

Volgens zijn raadsman mr. O. C. A. Millaard moet N. voor minder dan 25 procent aansprakelijk worden geacht voor het misdrijf. Hij concludeerde dit aan de hand van rapporten van psychiater, psycholoog, een Vietnam-deskundige en de reclassering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.