+ Meer informatie

Uit de Consistorie

1 minuut leestijd

Wat wordt er in de consistorie al niet besproken! Wanneer de consistoriemuren eens konden spreken… Wat er dan allemaal te horen viel, kan alleen hij zich voorstellen die er als ambtsdrager regelmatig verkeerd heeft.

Nu moet men wel onderscheiden tussen wat er officieel en officieus in de consistorie gezegd wordt; of tussen wat tijdens een kerkeraadsvergadering èn wat voor of na de dienst in de consistorie besproken wordt. U kunt aan de titel niet zien welk gebruik er van de consistorie mee bedoeld wordt. Dat is juist, wat wij op het oog hebben.

Van tijd tot tijd zullen er kleine stukjes, enkele „losse opmerkingen” geplaatst worden, vooral ter bladvulling — had u ook zo’n hekel aan zoveel wit in de nummers van ambtelijk contact? Misschien dat er ook eens iets in voorkomt dat u van nut is. In elk geval stellen wij ons voor zulke dingen ter sprake te brengen, waarvan u zeggen kunt: er zou over gesproken kunnen zijn „in de consistorie”! Of het voor dan wel na de dienst of tijdens een kerkeraadsvergadering is? … Oordeelt u zelf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.