+ Meer informatie

Subsidie voor interferon

1 minuut leestijd

AMSTELVEEN — De commissie verstrekkingen van de ziekenfondsraad heeft de raad geadviseerd, het Centraal laboratorium van de bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis (CLB) een subsidie van 172.000 gulden te geven voor de aanschaf van interferon.

Het interferon wordt gekocht bij het Centraal laboratorium in Helsinki. Het is bestemd voor jeugdige patiënten die lijden aan een aandoening van het strottenhoofd die wordt gekenmerkt door (niet kwaadaardige) woekeringen aan de stembanden. Het Finse rode kruis heeft interferon in het kader van klinische experimenten enige tijd gratis beschikbaar gesteld. Maar nu de positieve werking bij deze aandoening van het strottenhoofd is aangetoond, is de gratis verstrekking met ingang van 1981 beëindigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.