+ Meer informatie

Gemeente Ede koopt schoolpand De Vijverberg

2 minuten leestijd

EDE De gemeente Ede koopt voor 1,1 miljoen gulden het gebouw aan de Beukenlaan in Ede van de gereformeerde hogeschool De Vijverberg. De gemeenteraad heeft dit gisteravond besloten. Bovendien wil de raad maximaal 500.000 gulden besteden aan de verbouwing en (sobere) inrichting van hef gebouw, dat ten goede moet komen aan de Dienst bouwen milieuzaken.

Het pand moet tot 1998 dienen als ambtelijk huis, dat los staat van de andere gemeentelijke diensten. In dat jaar wil de gemeente nieuwbouw plegen om alle diensten weer in één pand te bundelen. De verbouwing van het schoolgebouw begint op zijn vroegst in september.

Ondanks de bestaande dreiging van een militair oefenterrein op het natuurgebied in Ede-Oost, wil de gemeenteraad het plan van aanpak voor het Ginkelse Zand uitvoeren. Hiervoor is 60.000 gulden nodig. Een motie van uitstel, juist vanwege de onduidelijke toekomst van het gebied, werd ingediend door de fractie Gemeentebelangen en gesteund door de SGP. De andere fracties wilden toch de beheersplannen laten uitvoeren, omdat zij dit een blijvende verantwoordelijkheid voor de gemeenten achten.

Wethouder J. J. Modder vond uitstel van beheer bovendien onzinnig, omdat hij verwacht dat het Ginkelse Zand als een van de weinige gebieden in Ede-Oost nauwelijks zal worden aangetast door de jongste defensieplannen voor een oefenterrein ten behoeve van gevechtshelikopters op de Ginkelse heide.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.