+ Meer informatie

Ds. Van der Heiden neemt afscheid van Hardinxveld

2 minuten leestijd

Na een ambtsperiode van zeven jaar nam ds. B. van der Heiden vrijdagavond afscheid van de gereformeerde gemeente van Hardinxveld-Giessendam. De tekst van de prediking voor deze afscheidsdienst had ds. Van der Heiden genomen uit 2 Korinthe 13:13: ,,De genade van den Heere Jezus Christus, en de liefde van God, en de gemeenschap des Heiligen Geestes, zij met u allen".

Het thema voor de preek was: ,,Een rijke zegenbede voor een achterblijvende gemeente". De predikant stond stil bij de genade des Zoons, bij de liefde des Vaders en bij de gemeenschap des Heiligen Geestes. De predikant zei onder meer: ,,Hoeveel keer heeft u deze zegenbede al gehoord in uw leven? Misschien al zoveel keer dat u het niet eens meer hoort.

Dan preekt dit onze verlorenheid. Deze zegen spreekt van een zalig heilgeheim. Een ontdekte zondaar gaat smeken: Wees mij toch genadig, Heer. Hebt u die Heere, de Kurios, in de achterliggende zeven jaar al leren kennen? De naam Jezus moet in het middelpunt staan. Deze genade is u aan het hart gelegd. We hebben getracht u niet te bouwen op allerlei gemoedsgronden. Heeft de liefde des Vaders ons hart al aangeraakt? Daar is de eeuwigheid voor nodig om die liefde te bewonderen. We gunnen u die liefde, en wensen u die toe".

Namens de classis Dordrecht en de particuliere synode Zuidwest werd ds. Van der Heiden toegesproken door ds. P. van Ruitenburg en namens de kerkeraad door ouderling L. Schipper. Deze verzocht de gemeente ds. Van der Heiden en zijn gezin staande toe te zingen Psalm 121:4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.