+ Meer informatie

Armenië ontkent ondertekening Unieverdrag SU

1 minuut leestijd

PARUS (AFP) - De Armeense president, Leven Ter Petrossian, heeft de beweringen van zijn Sowjetcollega Michail Gorbatsjov weersproken als zou Armenië het Unieverdrag willen ondertekenen, dat de betrekkingen tussen Moskou en de Sowjetrepublieken moet regelen.

Ter Petrossian zei dit gisteren in een vraaggesprek met het Franse dagblad Le Monde.

Gorbatsjov beschouwde de aanwezigheid van Ter Petrossian dinsdag bij een ontmoeting met de presidenten van de republieken als een teken dat Armenië, in navolging van negen van de vijftien republieken, bereid is het Unieverdrag te ondertekenen". Maar Ter Petrossian benadrukte dat hij het overleg als waarnemer bijwoonde.

Armenië kan volgens hem geen beslissing nemen over het Unieverdrag vóór het referendum op 21 september over zijn onafhankelijkheid van de Sowjet-Unie, aldus de president. Aan de uitkomst twijfelt hij niet: „Het volk wil onafhankelijkheid".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.