+ Meer informatie

MARINE REDT 35 MAN MET HELI'S

Van zinkend schip:

1 minuut leestijd

SCHIERMONNIKOOG — Enkele helikopters van de marine en de luchtmacht zijn donderdagochtend een grootscheepse reddingsactie begonnen voor de pijpenlegger Mulusi. Dit schip, vermoedelijk van Amerikaanse nationaliteit, is ten noorden van Rottumerplaat lek geraakt en maaki slagzij. Er zijn 35 man aan boord. De Nederlandse helikopters hadden kort na de noodmelding reeds zes man van boord gehaald. De geredden worden naar Schiermonnikoog gebracht.

Twee opvarenden werden van het lekkende schip gehaald door een hefschroefvliegtuig van de Luchtmacht en vier man werden naar Schiermonnikoog gebracht door een Helikopter van de Marine-luchtvaartdienst. Er zijn meer hefschroefvliegtuigen onderweg. De reddingsactie wordt van de lucht uit gecoördineerd door een Neptune van de Marine. Een pijpenlegger is een boot die tot taak heeft buizen te leggen in de zee. Om kwart voor twaalf waren alle opvarenden van het schip, waarvan de positie snel verslechterde, gehaald. Aan de redding hebben vier helikopters van de Marine en een van de Luchtmacht deelgenomen. Voor alle zekerheid had de Marine ook nog de hulp ingeroepen van twee Duitse hefschroefvliegtuigen van de vliegbasis Jever in Noord-Duitsland, doch deze behoefden niet op te treden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.