+ Meer informatie

Sadat dreigt Gaddafi weer met liarde les

1 minuut leestijd

CAIRO — President Anwar Sadat van Egypte heeft de beschuldiging geuit dat huurlingen uit Europa en Cuba in Tripoli arriveren om de Libische leider Moeammar Gaddafi te helpen in zijn strijd tegen Egypte.

Sadat deed dit tijdens een inspectietocht die hij zondag maakte langs de westgrens van Egypte, de plaats waar enkele weken terug zwaar werd gevochten tussen Egyptische en Libiscne troepen. Vice-president Hosmi Moubarak en minister van Oorlog Abdel Ghani Gamassy vergezelden hem.

In een toespraak tot Egyptische officieren op het Saloum-plateau zei Sadat dat zijn land gedwongen kan worden Gaddafi „een nieuwe les te leren die vijfmaal zwaarder zal zijn dan die van vorige maand" omdat „Europese en Cubaanse huurlingen naar Libië komen". Het staatshoofd waarschuwde dat de Egyptische troepen „volledig paraat" moeten zijn en „met vastberadenheid" moeten toeslaan als Libië opnieuw zou pogen de veiligheid van Egypte te bedreigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.