+ Meer informatie

Haagse daklozen sneller onderdak

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De tijd die mensen tijdelijk op gemeentelijke opvangadressen doorbrengen, moet drastisch verkort worden. Daarom hebben B en W van Den Haag tot maatregelen besloten waarmee deze groep daklozen na uiterlijk zes maanden een nieuwe woning heeft.

Onderzoek van de gemeentelijke ombudsman heeft uitgewezen dat mensen in gemeentelijke noodopvang nu gemiddeld na 13,6 maanden een nieuwe woning hebben. Wie op een gemeentelijk opvangadres woont, krijgt voortaan 3 maanden na binnenkomst een woning aangeboden. Tot nu toe kwam dat aanbod 3 maanden nadat een dakloze als woningzoekende was ingeschreven.

Wie door huurschuld dakloos geworden is, krijgt pas een nieuwe woning aangeboden als er een betalingsregeling voor de schuld getroffen is. De tweede maatregel om de noodopvang te beperken is nu dat bij de Gemeentelijke Sociale Dienst en de Gemeentelijke Kredietbank* die de betalingsregeling treffen, op spoed wordt aangedrongen.

Verder zal de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting de woningbouwverenigingen en het Gemeentelijk Woningbedrijf maandelijks een overzicht geven van daklozen die voor een woning in aanmerking komen. Twee keer per maand komen deze woningzoekenden ter sprake in het overleg tussen medewerkers van de afdeling Woonruimtezaken (Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting), het Gemeentelijk Woningbedrijf en de woningbouwverenigingen.

Ten slotte krijgen mensen die na zes maanden geen woning hebben een hogere urgentie dan woningzoekenden uit stad vernieu wings wij ken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.