+ Meer informatie

Marokkaanse familie moet na 30 jaar land uit

LEEUWARDEN (ANP)

1 minuut leestijd

De rechter zal in kort geding op vijf september moeten beslissen over het lot van de Marokkaanse familie El Yakoubi uit Leeuwarden.

Na een verblijf van 30 jaar in Nederland dreigt het echtpaar met vier van hun zes kinderen naar Marokko te worden teruggestuurd.

Volgens de advocate van de famihe, mr. M. van Aller, is het uitzettingsbesluit onterecht genomen.

Van Aller heeft besloten de omstandigheden waarin de familie verkeert wereldkundig te maken. „De vader is nu al sinds 1962 in Nederland", aldus de advocate. „De moeder volgde in 1978. Twee kinderen werden in Nederland geboren. Nu moeten ze terug, vanwege een meningsverschil met Justitie".

Volgens een woordvoerder van het ministerie van justitie wordt de familie het land uitgezet omdat ze van 1984 tot 1988 in Marokko heeft gewoond. De advocate bestrijdt deze lezing. „De vader heeft aldoor gewoon een vestigingsvergunning gehad", vertelt ze. „Alleen de moeder is in die periode vanwege huwelijksproblemen naar haar vaderland teruggegaan".

Toen ze weer terugkwam, werd haar geen nieuwe verblijfsvergunning verleend. De vergunning van haar man werd toen ook plotseling vervallen verklaard. „Een tragedie", aldus de advocate.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.