+ Meer informatie

Straaljager neergestort

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Een straaljager van de Nederlandse luchtmacht, een NF 5A van de vliegbasis Twente, is maandagmiddag rond half een tijdens een oefenvlucht boven West-Duitsland door nog onbekende oorzaak neergestort.

Het toestel stortte neer tussen Chóppingen en Burg Steinfurt op ongeveer 30 kilometer afstand van Enschede. De piloot van de Nederlandse straaljager, de 22-jarige ongehuwde 2e luitenant J. Hoekstra uit Oldenzaal, is bij het ongeluk om het leven gekomen.

De luchtmachtvoorlichtingsdienst heeft dit meegedeeld. Nadere bijzonderheden waren maandagmiddag nog niet bekend. Een commissie van onderzoek zal trachten de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. TIEL — Twee van de hoofdverdachten in de fraudezaak van een organisatie van koppelbazen, de 33-jarige A: T. uit Tiel en zijn 32-jarige broer I. T. uit Malden staan hier voor de villa van A. T. waar zij op een geïmproviseerde persconferentie hun visie geven op de zwendelzaak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.