+ Meer informatie

Oud-wethouder ^)(^ttel eist meer kampeerders

Raad van State behandelt dertien procedures

2 minuten leestijd

DEN HAAG/DOMBURG - Oudwethouder L. Wattel uit Oostkapelle heeft de Raad van State in Den Haag gevraagd meer kampeermogelykheden bij zyn boerdery aan de Kalfhoekseweg toe te staan. Hg deed dat gisteren tijdens de behandeling van dertien door hem aangespannen procedures.

Wattel ging in beroep tegen door de gemeente Domburg geweigerde vrijstellingen van de kampeerwet, tegen bestuursdwangaanschrijvingeh en tegen de weigering van de gemeente om een aantal te vroeg ingediende aanvragen in behandeling te nemen. Wattel is al jaren een bekend overtreder van de kampeerwet.

De oud-wethouder mag tien kampeereenheden bij zijn boerderij hebbén; in het hoogseizoen vijftien. Volgens de gemeente zijn er bij elke controle twee tot vijftien tenten en caravans teveel aanwezig. Bestuursdwang heeft niet geholpen en daarom heeft de gemeente besloten een dwangsom op te leggen. Ook daartegen is Wattel in beroep gegaan.

Wattel vindt dat de gemeente hem te weinig mogelijkheden biedt, terwijl de stroom kampeerders groot is. Volgens de regeling Kamperen bij de boer kan Wattel niet meer dan vijftien kampeerplaatsen toegewezen krijgen. Wattel meent echter dat hij ook recht heeft om groepskampeerders bij zijn boerderij toe te laten. Groepskampeerregelingen staan volgens hem los van het kamperen bij de boer. De gemeente stelt daarentegen dat groepskamperen niet mag, omdat het bestemmingsplan dit niet toelaat.

Extra ambtenaar

De Raad van State heeft zich eerder ook in die zin uitgesproken. De gemeente Domburg is blij dat de Raad van State heeft besloten alle nog lopende zaken van Wattel in één keer af te doen. Volgens gemeentewoordvoerder G. de Schipper kan Domburg onderhand een aparte ambtenaar aanstellen voor al het werk dat uit de acties van Wattel voortvloeit.

De Raad van^ State zal over ongeveer zes weken uitspraak over alle zaken doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.