+ Meer informatie

„Laten we duidelijk zijn"

1 minuut leestijd

Haigs opmerkingen maakten deel uit van een toespraak die hij vrijdagavond hield tijdens een bijeenkomst van het Amerikaanse genootschap van dagbladredacteuren. Haig matigde de afgelopen weken zijn tegen de Sovjet-Unie gerichte retoriek, maar de toespraak kennelijk is verlaten.

„Het Amerikaanse beleid dient in belangrijke mate gericht te zijn op de Sovjet-Unie, niet vanwege ideologische vooringenomenheid, maar eenvoudig omdat Moskou vandaag de dag de voornaamste bron van internationale onveiligheid vormt", aldus Haig.

„Laat ons daar duidelijk over zijn: het Russische gebruik van geweld als middel orri veranderingen te bewerkstelligen, vormt het grootste gevaar voor de wereldvrede".

Terwijl de Verenigde Staten in een vreedzaam veranderingsproces geloven, is het Russische beleid erop gericht

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.