+ Meer informatie

In eendracht naar CDA

AR-senatoren

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De ARP-fractie in de Eerste kamer meent, dat de ARP zich in eendracht binnen het grote publiek verband van het CDA moet voegen. „Dan kunnen oude idealen in nieuwe vorm verwezenlijkt worden", aldus de fractie in een verklaring. Zij heeft de kiesverenigingen met de grootste klem aanbevolen, zich te houden aan het beginselbesluit van de partijraad.

De senaatsfractie zei in haar verklaring vrijmoedgigheid te vinden in het verzoek, omdat en internationaal en nationaal bij de dag duidelijk wordt hoe grote christelijke staatkundige eendracht vereist is. „Bij zich toespitsende tegenstellingen overal in de wereld mag geen staatkundige verbrokkeling christelijke krachtsinspanning breken. Het zou te betreuren zijn wanneer een binnen ons land krachtig gegroeide plaatselijke en provinciale samenwerking zich in nationaal kader niet zou voortzetten. De reeds gedurende enige tijd 'plaatsvindende nauwe samenwerking van drie dusgeheten confessionele Eerste-kamerfracties bewijst hoe het mogelijk is elkaar in de regel te vinden", aldus de senatoren-verklaring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.