+ Meer informatie

Koel bezoek Crocker aan Mozambique

1 minuut leestijd

PRETORIA — De adviseur van de Amerikaanse president Reagan voor Afrika, Chester Crocker, heeft dinsdag een koel bezoek aan Mozambique beëindigd. Vervolgens verbleef hij korte tijd in Zwaziland en reisde door naar Zuid-Afrika. Crocker, onderminister van buiten.landse zaken voor Afrikaanse zaken, zag er dinsdagochtend somber en ernstig uit bij zijn vertrek van hef vliegveld van Maputo. Het officiële Mozambikaanse persbureau AIM omschreef'het bezoek als „klaarblijkelijk onbevredigend". Volgens AIM hebben Ciockers besprekingen met minister van buitenlandse zaken Chissano en andere functionarissen niet geleid, zoals had rnogen worden verwacht, tot een uitnodiging voor een bezoek aan president Samora Machel.

De betrekkingen tussen Maputo en Washington kwamen vorige maand op een dieptepunt toen Mozambique zes Amerikanen uitwees op beschuldiging van spionage. De Verenigde Staten reageerden met stopzetting van graanleveranties aan Mozambique.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.