+ Meer informatie

j^u^dpaaina

2 minuten leestijd

Beste jongens en meisjes. Dit is voor de vierde keer dat we in april in de krant staan. Het wordt nu weer tijd om de oplossingen in te sturen. Doe het tijdig en stuur die over de maand maart niet meer in. Alles heeft zo z'n tijd en jullie moeten op de brief of briefkaart zetten: Aan Oom Koos Postbus 670 7300 AR Apeldoorn

Raadsel 33
(Voor kinderen, die nog geen L tien jaar zijn) P 1. Een schip, midden op het land. 2. Twee steden in een felle brand. 3. Een beest aan Paulus' hand.

4. Een man, staande op Patmos aan het strand. 5. Een plaats met een niet afgebouwde toren. 6. Dieren, rennend door het koren. 7. Een man, wiens ezelinnen schenen verloren. 8. Als je ploegt, krijgt je soms diepe.... 9. DewetderlO.... 10. Gij zult niet... 11. Een man, voor zijn tweelingbroer gevloden. 12. Het tegengestelde van de God der goden.

Prijswinnaars maart
Kleintjes: Marco Batenburg, Sliedrecht Stina Nap, Kamerik Erico van Tuyl, H. Giessendam Groten: Jolanda v. Beuzekom, Benthuizen Peter Verheul, Gouda René Heyboer, Poortvliet

Raadsel 34
(Voor kinderen van 10 jaar en ouder) 1. In welke taal is het Oude Testament geschreven? 2. En het Nieuwe Testament? 3. Voor wie was in de eerste plaats het Oude Testament? 4. Voor wie het Nieuwe?

5. Wat is in het Nieuwe Testament een heel moeilijk Boek? 6. Zijn wij duister of is dat Boek duister? 7. Hoeveel Bijbelboeken zijn van Salomo? 8. Heeft Mozes Bijbelboeken geschreven? 9. Adam? 10. Hoeveel hoofdstukken schreef Obadja? 11. Was dat de hofmeester van Achab? 12. Welke profeet heeft het over koeien van Basan? 13. Wie was een woudezel van een mens? 14. Wie gebruikte de naam adderengebroedsel? 15. Wie was de meesterdromer?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.