+ Meer informatie

Beurs Wegwijs '95 in teken van bevrijding

3 minuten leestijd

De beurs Wegwijs '95 wordt gehouden in de week waarin 5 mei valt. Een van de thema's is dan ook oorlog en bevrijding. Daarnaast krijgt Israël speciale aandacht en presenteert de gemeente Reimerswaal zich. Dat alles natuurlijk omlijst door een groot aantal commerciële en charitatieve stands.

Het "Bevrijdingsplein" zal ongetwijfeld een van de trekkers van de beurs zijn. Daar staat tussen twee kanonnen een opstelling van allerlei oorlogsmateriaal, inclusief poppen in originele uniformen. Er is zelfs een echt "oorlogsmuseum" waar o.a. diorama's te zien zijn. De thema's oorlog, bevrijding en Israël worden gecombineerd op bevrijdingsdag. Dan zal er er een bijeenkomst worden gehouden waarbij de ervaringen van onze joodse landgenoten centraal staan. De bekende joodse schrijfster Wiesje de Lange, die in de oorlog ondergedoken zat, zal daar spreken. Verder spreekt Manfred Klafter, die gevangen heeft gezeten in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Creatief
De gemeente Reimerswaal, met de kernen Yerseke, Krabbendijke, Rilland-Bath, Hansweert en Oostdijk, zorgt voor een stukje Zeeuwse sfeer op de beurs. Mosselen en oesters zullen er vast niet ontbreken.

De creativiteitshoek is er voor dames en heren. De hobby's die gepresenteerd, bewonderd en/of beoefend worden: lijstenmaken, kantklossen, patchwork, maar ook modelbouw. Op dinsdag en zaterdag taxeert de bekende taxateur Ton Bolland uw oude boeken (max. vijf per persoon). Een bezoek aan de kinderboerderij is elke beurs weer een belevenis voor de kinderen. Ook nu zijn ze er weer: de schapen, de konijnen en de pony's. In broedmachines is te zien hoe de eieren uitkomen. Er is nog veel meer te zien en te beleven: schitterende dia-presentaties (eventueel met uw eigen dia's!), een tingieterij, expositie over kerkbouw, foto's van Israël, een "kleifestival" met boetseerles, demonstraties met een lasrobot van "De Hoop" en een expositie over schoenen.

Terdege-stand
Natuurlijk brengt u als Terdegelezer een bezoek aan onze stand. De natuur neemt in Terdege een grote plaats in. Dat zult u ook merken op de beurs. De schoonheid van Gods schepping wordt niet alleen getoond op de stand, maar ook in de gehoorzaal. In een schitterende diapresentatie maakt u een rondgang langs bergen en dalen, polders en bossen. Als u die dia's gezien hebt, zult u met nog meer plezier het boek kopen waarin alle afleveringen van "De schoonheid van de schepping" staan. Op onze stand is het boek te koop, maar ook de cd "Gouden uren 2", verschillende brei- en borduurpakketten en de verzamelband. De wanden van de stand zijn opgefleurd met de prachtige litho's van Israël die we de afgelopen maanden plaatsten. Wilt u er zelf een aan de muur, dan kunt er nu een aanschaffen. Bent u nog geen abonnee? Dan moet u in ieder geval even langs komen om onze beursaanbiedingen te bekijken. Want het is tijdens Wegwijs wel héél aantrekkelijk om abonnee te worden (zie pag. 25 van dit nummer).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.