+ Meer informatie

Thuistips

3 minuten leestijd

Mocht vader genoten hebben van de ku'bus van Rubik dan kan hij nu kiezen uit maar lietst vier puzzels van deze ontwerper. Dice is een holle dobbelsteen waar witte en rode magnetische platen in zitten. Die kunnen door draaien en schudden verplaatst worden. Het is de bedoeling dat alle ogen wit worden. Er zijn 82 miljoen combinaties mogelijk en er is maar één oplossing...

XV is een schuifpuzzel, met aan de ene kant 25 Romeinse cijfers en aan de andere kant 15 gewone. Aan de Romeinse kant moeten de cijters in de juiste volgorde staan, aan de andere kant moet de som der cijfers per rij steeds 15 zijn. XV ligt lekker in de hand, en op te lossen. Maar dan... Triamid lijkt wel wat op de kubus. Tien vierzijdige blokjes vormen een piramide met drie verschillend gekleurde zijden. De blokjes haken aan elkaar. Even door elkaar gooien en dan weer op kleur brengen, luidt de opdracht. Er zijn slechts 1872 x 10^^ mogelijkheden... Heerlijk simpel lijkt Tangle, een kwestie van legpuzzelen. 25 kaartjes met daarop stukjes gekleurd touw moeten tot een geheel gemaakt worden. Maar dat valt tegen. Toch doet juist deze puzzel het in eerste instantie bij jong en oud het beste. Je hoeft er niet zo bij te denken... Voor de echte liefhebbers zijn de puzzels een uitdaging. De prijzen liggen rond de / 25,- per stuk.

Campinggids
De Internationale Campinggids wijst de weg naar 7000 campings in heel Europa. Alle campings zijn bezocht door een selecteur. Voor ƒ 29,50 te koop bij de boekhandel.

Multi-ratel
De multi-ratel heeft een traploos instelbare bek met een veermechanisme. Daardoor past hij precies om elke bout of moer tussen de 11 en 19 mm. Handige vervanger van (een deel van) een dopsleutelset. Info: 0499771810.

Denkspel
"Scattergories" is een boeiend spel dat snel denkwerk vereist. Er wordt een lijst gekozen waarop 12 categoriën voorkomen, bijv.: voornaam, iets kouds, gebruik je in de keuken, vis, gebergte, beroep, toetje, politicus, enz. In totaal zijn er 144 categorieën. Met de 20-zijdige dobbelsteen wordt de beginletter bepaald. De wekker gaat draaien en binnen de tijd moet iedere speler nu per categorie een woord vinden. Het gaat erom origineel te zijn, want als een andere speler hetzelfde woord heeft krijg je geen punten. Het uitwisselen van de gevonden woorden levert de nodige hilariteit op. "Scattergories" is luxe uitgevoerd, met een apart mapje voor elke speler. Dat rechtvaardigt echter nog geen adviesprijs van ƒ 99,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.