+ Meer informatie

Amerika breidt hulp aan El Salvador uit

jk extra militaire adviseurs gestuurd

2 minuten leestijd

/ASHINGTON — De Amerikaanse wapenleveranties aan El Salor bevinden zich nu reeds op een hoger niveau dan de hoeveelheid lens die volgens de schattingen van de regering Reagan door de Sovloklanden aan de linkse Salvadoriaanse verzetstrijders worden gerd.

vendjen zit het grootste deel van de rikaanse militaire steim aan het lenamerikaanse land nog in de pijen zal pas in de komende dagen en ;n aankomen, Het ministerie van isie maakte dinsdag bekend dat ! 1 januari dit jaar ruim 343 ton aan aire voorraden naar El Salvador is rheept. Dat is gebeurd op grond eerdere schattingen van het minisvan buitenlandse zaken dat in diee periode het linkse verzet in El jdor 200 ton wapens van het Sovok in handen heeft gekregen, rikaanse beweringen dat het Salriaanse verzet ultramoderne water beschikking heeft gekregen gade regering Reagan aanleiding de ing van wapentuig aan de burgernilitaire junta op haar beurt op te !n. Ook werden 20 extra militaire leurs in het verdeelde Middenameinse land gestationeerd.

opgevoerde levering van Amerise wapens - en een gemelde afnein de wapenbevoorrading ten be5 van het verzet - lijkt van duidelijvloed te zijn op het verloop van de jroorlog. De regeringstroepen zijn igs met een offensief van start ge

en de verzetsstrijders hebben hun toevlucht moeten zoeken tot 'erschansingen in de heuvels.

,Er komt nog meer'
Amerikaanse hulp die al in El Salr is aangekomen bedraagt nog ts een fractie van de hulp die aan nta van Napoleon Duarte is toegeen in de loop van de komende wen het land zal aankomen. Het milihulppakket bevat onder meer heters, radio-zendapparatuur en natische geweren. „En er komt ;eel meer hulp in de vorm van financiële steun", zo liet luitenant-kolonel Jerry Grahowski, woordvoerder van het Pentagon, weten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.