+ Meer informatie

Sprang Capelle knapt huis burgemeester op

Raad stelt 46.000 gulden beschikbaar

1 minuut leestijd

SPRANG-CAPELLE — De woning van burgemeester J. Buijnink zal voor 46.000 gulden worden verbeterd. De raad stemde er vlrijdagavond mee in dit bedrag beschikbaar te stellen. Aanvankelijk leek het erop dat enkele fracties het voorstel niet zouden steunen, al twijfelde er niemand aan dat de woning een grondige opknapbeurt nodig heeft.

Ingenieur P. Konings (WD) vond het onjuist 46.000 gulden te laten drukken op de post onvoorziene uitgaven. Hij zag het verbeteren van de ambtswoning daarom liever verschoven naar een later tijdstip. Ook de heer C. Geurts (PvdA) had bezwaren, vooral omdat deze uitgave niet in de begroting 1981 is opgenomen. Hij vroeg zich trouwens af of het nodig is in deze tijd nog een ambtswoning in stand te houden. Al heel wat burgemeesters maken er geen gebruik meer van, zei hij.

Nauwlettend

De heer J. de Vos (CDA) merkte op dat burgemeester Buijnink toen hij enkele jaren geleden naar Sprang-Capelle verhuisde, niet gezegd heeft: Aan die woning moet dat en dat gebeuren. De meeste burgemeesters doen dat wel als ze in een nieuwe gemeente komen. Hij had daarom geen bezwaar tegen het beschikbaar stellen van die 46.000 gulden ongeveer een kwart miljoen. Hij verzekerde dat de zaak uiterst kritisch is bekeken.

Alle raadsleden gingen tenslotte met het voorstel akkoord. Ook de heer Konings. Hij vroeg zich wel af of het niet verstandiger is te zijner tijd afstand te doen van de ambtswoning. „Om", zoals dit moment drie hij zei, „de voorzitter moeilijke mo- bruikt: Middenmenten te besparen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.