+ Meer informatie

Ds. A. Elshout in Den Haag ter aarde besteld

1 minuut leestijd

's-GRAVENHAGE - Onder zeer grote belangstelling vond zaterdag op Oud Eik en Duinen in Den Haag de begrafenis plaats van ds. A. Elshout, predikant van de gereformeerde gemeente te Scheveningen. Ds. C. Harinck van Oostkapelle leidde de begrafenis en bepaalde zijn gehoor bij 2 Korinthe 1:4. De oudste zoon van de overledene, de heer B. Elshout, sprak een dankwoord.

Voorafgaand aan de begrafenis vond een rouwdienst in de Vredekerk te Zoetermeer plaats, waar ds. D. Rietdijk uit Moerkapelle het Woord bediende uit Genesis 5:24 : „en hij was niet meer, want God nam hem weg". „Het einde van ds. Elshout was even abrupt als bij Henoch, zonder afscheid. God nam hem weg. De tijd en wijze waren bij God bepaald. De weg was ten einde en de taak volbracht. Ds. Elshout is gestorven als arme zondaar, niet als dominee. In de hemel komen geen dominees, maar alleen verloren zondaren, die gewassen zijn in het bloed van het Lam, vanuit de doorboorde handen", aldus ds. Rietdijk. De predikant las een brief voor van dr. J. R. Beeke uit Grand Rapids (USA).

Daarna voerde ds. J. J. van Eckeveld uit Zeist namens de zendingsdeputaten het woord. Ds. K. U. A. Iziogo sprak namens de Nigeria Reformed Church en wees op de banden van de overledene met de gemeente in Izi (Nigeria).

Ouderling M. Pronk sprak namens de gemeente te Scheveningen. Hij merkte op dat ds. Elshout op zijn geliefde zendingsveld het geloven mocht zien overgaan in aanschouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.