+ Meer informatie

Mr. Pieter als startende slibverwerker

1 minuut leestijd

Mr. Pieter van Vollenhoven was zeer verguld met de uitnodiging van Midden-Betuwe Slibverwerking om op 23 september de nieuwe composteringsinstallatie in Zutphen in gebruik te stellen. Hij bedankte de directie van de Groep Midden Betuwe (GMB, Opheusden) "hevig" voor de uitnodiging, maar vroeg zich wel af waaraan hij die te danken had.

Een speciale binding met slib heeft hij niet. (Hooguit antislip, vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.) Ook kwam hij niet om piano te spelen, zoals hij zelf zei.

Het was niet de bedoeling dat mr. Pieter een toespraak zou houden, maar hij wilde toch graag wat zeggen. Voor de vuist weg verwoordde hij zijn gevoelens. „Ik kreeg van de uitnodiging een minderwaardigheidscomplex, aangezien ik helemaal niets afweet van deze materie."

Reukloos
GMB composteert het zuiveringsslib dat achterblijft na zuivering van het rioolwater in zuiveringsinstallaties. Honderd kubieke meter slib slinkt daardoor tot 5 m² compost.

Directeur A. van de Pol meldde trots dat het slibverwerkingsproces vrijwel reukloos verloopt. Toen er bij het betreden van de bedrijfshal toch hier en daar veelbetekenend gesnoven werd, merkte mr. Pieter op dat deze lucht afkomstig moest zijn van de vele bloemen die er stonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.