+ Meer informatie

Oud-minister Veldkamp overleden

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Oud-minister dr. G. M. J. Veldkamp van sociale zaken en volksgezondheid (van 1961-1967 in de kabinetten-De Quay, Marijnen, Cals en Zijlstra) is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerder van het bedrijf Egidius Janssen NV in Belfeld, waar Veldkamp commissaris was, heeft dit vanmorgen bevestigd.

De oud-minister overleed zaterdagmiddag plotseling op het Parijse vliegveld Oriy. Hij woonde de laatste jaren in het Belgische Hechtel-Ekselg dichtbij de Nederlandse grens. -^ Behalve minister is dr. Veldkamp, ook staatssecretaris (van economische zaken) geweest. Hij vervulde dieJ functie tussen 1952 en 1961 in de ka^j binetten-Drees, Beel en De Quay.

Veldkamp werd op 27 juni 1921 i Breda geboren. In 1948 slaagde hi voor zijn doctoraal examen economie aan de Economische Hogeschool in^i Tilburg. Een jaar later promoveerde' hij cum laude aan dezelfde hoge^ school. In zijn dissertatie ging hij ui(^, gebreid in op de individualistische kar^: raktertrekken van de sociale arbeids-iverzekering in Nederland. Dat onder^S werp zou zijn heel carrière bepalen. Na zijn ministerschap, in 1967, gon hij aan wat wel zijn levenswerlê genoemd kan worden: de vereenvouiö diging en codificatie van het socialsS zekerheidsrecht. in Het kabinet-Lubbers koos uitein^i delijk voor een stelselherziening' waarin nog maar weinig van de uit^ gangspunten van Veldkamp terug t©I vinden was. *

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.