+ Meer informatie

Burgemeester na klacht niet vervolgd

1 minuut leestijd

ARNHEM — De hoofdofficier van justitie in Arnhem mr, J. Peijnenburg heeft besloten burgemeester P. B. van Veenendaal niet te vervolgen wegens poging tot verkrachting en/of huisvredebreuk. Eind april waren bij de politie en justitie klachten van dien aard over de burgemeester binnengekomen.

Uit een maandag door het openbaar ministerie in Arnhem bekengemaakt communiqué blijkt, dat mr. Peijnenburg tot zijn conclusie is gekomen op grond van een uitgebreid onderzoek door de rijksrecherche. Het staat volgens de hoofdofficier niet vast, dat de burgemeester zich inderdaad aan bovengenoemde feiten heeft schuldig gemaakt.

De burgemeester zou volgens de klachten het huis van een vrouwelijke inwoner van zijn gemeente zijn binnen• gedrongen. op het vertrouwde plekje omdat hij ernstig was beschadigd. „Niet door vandalisme maar omdat, hij teveel werd aangeraakt en daar kan het beeldje niet tetf'-R

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.