+ Meer informatie

Onderhoud van Rottumeroog gaat nog door

EEMSHAVEN (ANP)

1 minuut leestijd

Minister Maij-Weggen van verkeer en waterstaat en staatssecretaris Gabor van landbouw, natuurbeheer en visserij willen in principe voorlopig het onderhoud van Rottumeroog voortzetten. Het onderhoud van Rottumerplaat willen zij bij staken. wijze van experiment

Dat hebben beide bewindslieden gisteravond bekendgemaakt na een bezoek aan Rottumeroog.. Het bezoek werd gebracht samen met een kleine ambtelijke delegatie en Hendrik Toxopeus.

Voor Rottumeroog komt een beheerscommissie waarin, naar het voorlopige plan van beide bewindslieden, vertegenwoordigers van provincie, gemeenten en de aanhang van Toxopeus plaats zullen nemen. „Over de precieze invulling van een en ander zulle» we nog uitgebreid in overleg treden met de Wadden-adviesraad, andere adviesorganen en met de Waddenvereniging", aldus Gabor.

Hendrik Toxopeus, die in april Rottumeroog bezet hield uit protest tegen de plannen het onderhoud te staken, maakte bekend dat hij de Verenigde Spaarbank bereid had gevonden 250.000 gulden aan sponsorgeld voor het onderhoud van het eiland te willen besteden. Op de rijksbegroting staat 300.000 gulden voor het onderhoud van Rottumeroog. De beide bewindslieden hadden geen bezwaar tegen de sponsoring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.