+ Meer informatie

VS-afgevaardigden naar Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

WINDHOEK — „Eerst een aanvaardbare grondwet en daarna verkiezingen", is het recept dat Amerika aan het samenstellen is om de kwestie Namibië tot een goed einde te brengen.

Reagan heeft het bereiken van overeenstemming hoog op zijn prioriteitenlijst ten aanzien van Afrika gezet. Onder leiding van onderminister Chester Crocker zal binnenkort een aantal Amerikaanse senatoren Zuidelijk Afrika bezoeken, waarbij het ook de bedoeling is om Namibië aan te doen.

Niet alleen in Amerika komt weinig beweging dat is ook het geval in Namibië zelf. De regerende partij, het DTA wil zich herorganiseren om zich duidelijker te profileren ook tegenover het buitenland. Zo was onlangs een afgevaardigde van het DTA in Amerika, waar hij een onderhoud had met mevr. Jeane Kirkpatrick, de ambassadeur van de VS bij de VN. De secretaris van het DTA, De Waal zei hierover dat de tijd gekomen is om eindelijk het beeld dat Swapo vertoont de ware kleur te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.