+ Meer informatie

Persfusies in West-Duitsland aan handen

1 minuut leestijd

BONN — Het Westduitse kabinet heeft woensdag een wetsontwerp inzake fusies in het perswezen goedgekeurd. Voortaan zullen alle fusies van persondememingen met een omzet van -25 miljoen mark per jaar moeten worden aangemeld. Dit is gelijk aan een oplage van 7.000.

Tot dusyer gold, evenals bij het overige bedrijfsleven, een aanmeldJingsittiht • als de saknengesmolten bedrijven geen gezamenlijke omzt van 500 miljoen' per jaar badden. Verder zal in het vervolg bij het aanmelden van fusies een onderzoek worden ingesteld om na te gaan of en met welke oplaagcijfers vergunning voor de voorgenomen fusie wordt verleend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.