+ Meer informatie

Onderzoekvan omwonenden Kema bepleit

1 minuut leestijd

ARNHEM — De Socialistische Partij in Arnhem vindt dat de Kema en de ge* meente alle omwonenden van hei Kema-terrein medisch moeten onderzoeken in verband met het daar begraven radio-actieve afval. De resultaten van het onderzoek moeten volgens de SP openbaar gemaakt worden.

De Kema-directie heeft volgens de SP de schijn geWekt dat er een medisch onderzoek zal komen, maar volgens deze partij houdt dat onderzoek niet meer in dan het oproepen van die mensen, die menen met het afval in aanraking te zijn geweest. Pas na een gesprek met een arts van de Kema wordt eventueel besloten tot een meisch onderzoek, aldus de SP.

De partij zegt in een verklaring dat zich nog maar enkele mensen hebben opgegeven voor het medische onderzoek van de Kema zelf. De SP heeft in de omgeving van het Kema-terrein handtekeningen opgehaald. Deze worden vrijdag aan de gemeente aangeboden.

Het (licht) radio-actieve afval op het Kema-terrein is afkomstig van een kleine proefreactor. Het spul ligt er al vele jaren en zal waarschijnlijk niet eerder dan volgend jaar worden verwijderd. Er is verband gelegd tussen het afval en gevallen van kanker onder mensen, die als kind op het Kema-terrein hebben gespeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.