+ Meer informatie

Kerkgangers op wielerparcours

1 minuut leestijd

NIEUWKOOP — Gisteren hebben de vroege kerkgangers van de Gereformeerde Kerk in het anders zo rustieke Nieuwkoop het vertrouwde klokgelui moeten missen. In plaats daarvan werd men geconfronteerd met schetterende grammofoonmuziek.

Immers de Achterweg — waaraan de Gereformeerde kerk is gelegen — maakte deel uit van het wielerparcours voor de tweede ronde van Nieuwkoop, die zondag werd gehouden. Reeds vorig jaar hebben de plaatselijke kerkeraden van de Hervormde kerk, Christelijke Gereformeerde kerk, de kiesvereniging der SGP en de Vereniging voor Zondagsrust en Zondagsheiliging hun waarschuwende stem laten horen. Dit mocht echter niet baten. Het wielerspektakel werd toch doorgezet. De organisatie garandeerde echter wel, dat de kerkgang zoveel mogelijk zou worden ontzien.


Zondag moesten de kerkgangers hun weg echter zoeken tussen enthousiaste wielerfans. De kerkeraad van de Gereformeerde kerk heeft ter gelegenheid van dit wielergebeuren de aanvangstijden van de kerkdiensten gewijzigd. In plaats van de gebruikelijke aanvangstijd — om 18.30 uur — werd de dienst één uur verschoven. Omstreeks die tijd werd de geluidsinstallatie op nul gedraaid. Hierover waren tussen de kerkeraad en de organisatie van het wielergebeuren afspraken gemaakt. Zo ziet men maar, dat zelfs kerkeraden en wielercomités tot compromissen kunnen komen wanneer het gaat om de eredienst-op de Dag des Heeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.