+ Meer informatie

Trein beschoten ter hoogte van Rijssen

Uit onderzoek recherche blijkt:

1 minuut leestijd

RUSSEN ^ De beschieting van de laatste trein van Deventer naar Enschede op 3 mei heeft plaatsgevonden in de omgeving van een onbewaakte overweg tussen Holten en Rijssen.

De overweg (een zandweg) ligt nog net in Rijssen, vlakbij een camping. Dat heeft het speciale rechercheteam dat de aanslagen op treinen in Twente onderzoekt vastgesteld. Welke sporen hebben geleid naar juist deze plek wil de politie in het belang van het onderzoek niet kwijt. Er komt nu een uitgebreid buurtonderzoek rond de plaats van de beschieting. Van mogelijke daders heeft men volgens een woordvoerder van de politie nog geen spoor.

Incident

De politie gaat er nog steeds van uit dat de beschieting een incident is en niets heeft te maken met de andere acties in Twente tegen treinen. Als de aanslagen op treinen in Twente het werk zouden zijn van een groep met ideologische achtergrond, dan waren de sabotagedaden naar de mening van de politie wel publiekelijk opgeÃĢist.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.