+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Willem S. Duvekot, Bijbels reisdagboek Israël. Meditatieve gids langs 21 plaatsen. Uitg. Boekencentrum Zoetermeer 2008, 80 blz., € 9,50.

In het jaar van het 60-jarig bestaan van de staat Israël is er veel aandacht voor de wortels daarvan: het oude volk van God. Het hierboven aangekondigde dagboek is er een onderstreping van. In drie weken kan men a.h.w. een geestelijke trektocht maken door het land waar het volk van Gods beloften woont: de eerste week van de Middellandse Zee naar de Dode Zee, dan naar Noord-Israël en vervolgens in en rond Jeruzalem. Elke dag ‘doet men een plaats aan’ waar de Schriften uit OT en NT opengaan: Jericho, het meer van Galilea, Getsemane, de kerk van het heilige graf… om de Bijbel meer en meer te laten spreken. De gepubliceerde foto’s helpen daar nog weer bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.