+ Meer informatie

Geref. Gemeenten komen met landelijke activiteitenagenda

1 minuut leestijd

WOERDEN - De Gereformeerde Gemeenten willen een landelijke agenda opzetten voor eigen kerkelijke bijeenkomsten en andere activiteiten in de gereformeerde gezindte. De bedoeling is dat er meer afstemming en spreiding plaatsheeft.

In de Saambinder van deze week staat het initiatief aangekondigd. P. Verweij van het kerkelijk bureau in Woerden zegt desgevraagd dat het niet gaat om een elektronische agenda die via de computer te raadplegen of aan te vullen is. "Het is de bedoeling dat te beleggen activiteiten, zoals bondsdagen, zangavonden of zendingsdagen, aan het bureau in Woerden worden doorgegeven. Op ons bureau kan men ook informeren op welke data er reeds bepaalde bijeenkomsten zijn. Zo kunnen de diverse organisatoren al vroegtijdig tot afstemming komen."

Volgens Verweij gebeurt het regelmatig dat samenkomsten die dezelfde doelgroep hebben op eenzelfde dag vallen. "Dat is natuurlijk jammer. We hopen dat een landelijke agenda ervoor zorgt dat er voortaan een betere spreiding plaatsheeft van vergaderingen en ontmoetingen."

De agenda moet een breder karakter krijgen dan alleen het registreren van activiteiten vanuit de Gereformeerde Gemeenten, aldus Verweij. "Ook organisaties als bijvoorbeeld de Gereformeerde Bijbelstichting, de Mbuma-zending en Woord en Daad nodigen we uit hun bijeenkomsten aan ons door te geven."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.