+ Meer informatie

Schoolgrebouw

1 minuut leestijd

Wil het bestuur de doelstelling van de school waarmaken, dan zal er behalve de nodige leerlingen — dit geeft geen problemen — een schoolgebouw moeten komen. Zoals we reeds schreven beschikt de Gemeente Rotterdam niet over een gebouw en het Rijk heeft voorlopig geen geld.

Het besluit viel toen om voorlopig uit elgen middelen — totdat te zijner tijd het projekt van rijkswege bekostigd wordt — de bouw toch te gaan starten.

De kwestie van de bouwvergunning is met hulp van de wethouder van Stadsontwikkeling en met die van Onderwijs uitermate vlot opgelost. De Dienst Bouw- en Woningtoezicht heeft de aanvraag bij voorrang in behandeling genomen en begin februari werd de bouwvergunnning verleend.

De bouw is aanbesteed op 18 december 1976 en het werk werd gegund op 4 januari 1977 aan de laagste inschrijver.

Zo kon men beginnen op 31 januari 1977. Op 14 februari ging de eerste paal de grond in, deze werd geslagen door de jongste leerling van de school.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.