+ Meer informatie

Politie rolt jeugdbende op in Alblasserwaard

1 minuut leestijd

ALBLASSERDAM (ANP) - De politie heeft met de arrestatie van een jeugdbende ten minste vijftig misdrijven in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland opgelost. Dat maakte een woordvoerder gisteren bekend.

De recherche heeft tien verdachten in de leeftijd van 17 tot 25 jaar uit Alblasserdam aangehouden. Zij maken deel uit van een bekende jeugdbende uit Alblasserdam. De politie volgde hen sinds september.

De bende pleegde voornamelijk snelkraken in Alblasserdam, Dordrecht, Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland. De jongeren gooiden ruiten in bij winkels, bedrijven en zorginstellingen en stalen onder andere computers, cd's, computerspelen en audioapparatuur. Daarna maakten zij zich op gestolen scooters snel uit de voeten. Ze verkochten vrijwel alle goederen aan onbekende helers.

Enkele verdachten hielden zich ook bezig met handel in verdovende middelen. Bij een verdachte nam de politie 875 xtc-pillen in beslag. Bij een ander trof men cocaïne aan. Vier verdachten zitten nog vast. De recherche vermoedt dat er nog meer misdrijven aan het licht komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.