+ Meer informatie

Kerken Z-Afrika verdeeld over opheffing sancties

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG (ANP) De kerken in Zuid-Afrika zijn verdeeld over het besluit van de Verenigde Staten de sancties tegen hun land op te heffen. De voorzitter van de methodistische kerk, bisschop Stanley Mogoba, is blij met het besluit, maar de secretaris-generaal van de Zuidafrikaanse Raad van Kerken, dr. Frank Chikane, toonde zich teleurgesteld.

De methodistische kerk is een van de grootste protestantse kerken met een aanzienlijk aantal zwarte leden. Mogoba vindt het betreurenswaardig dat het noodzakelijk was de Zuidafrikaanse regering met sancties tot bezinning te brengen. Er pleit veel voor buitenlandse investeringen, zodat er geld vrijkomt voor betere huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg.

Chikane heeft in een brief aan de Amerikaanse ambassade zijn teleurstelling geuit. Hij vindt het besluit prematuur, omdat nog niet alle politieke gevangenen zijn vrijgelaten.

De commissie die de resultaten van de kerkenconferentie van Rustenburg van vorig jaar november moet uitwerken, heeft een ontmoeting gehad met Azapo, de belangrijkste organisatie binnen de zwarte bewustzijnsbeweging. Het was de eerste keer dat een kerkelijke afvaardiging met deze organisatie sprak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.