+ Meer informatie

Actie tegen duivelse film: ,,The Exorcist"'

NEDERLANDS COMITÉ TEGEN GODSLASTERING

2 minuten leestijd

Het Nederlandse comité tegen godslastering in Vlaardingen heeft aan alle leden van de Staten-Generaal en de voornaamste kerkelijke instanties een brief gestuurd waarin het waarschuwt tegen de film "De Exorcist". De film gaat over het uitdrijven van duivelen, een experiment van een psychiater-priester

De organisatie, die vorig jaar met de aanbieding van ruim 273.000 handtekeningen aan de minister van CRM ten strijde trok tegen de Deense film over het liefdeven van Jezus Christus, vindt de Exorclst in strijd met de Bijibel. Het is een verheerlijking van de macht van de satan", schrijft het comité in zijn brief, net als bij de Deense film is ook deze vol van sex en geweld, een langzamerhand vervelend wordende combinatie.

ONPASSELIJK
In de waarschuwende brief die men op grote schaal wil verspreiden vermeldt men verder: „Volgens de verslagen van vertoningen in het buitenland worden sommige bioscoopbezoekers onpasselijk bij het zien van deze film, terwijl weer anderen als radeloos het bioscooptheater verlaten na het zien van zoveel verschrikkingen en ellende. Laten wij de duivel geen kans geven zijn vuil over ons volk uit te storten en laten wij bedenken, dat al deze dingen verband houden met en in werkeljkheid voorlopers zijn van de ontsluiering van „het geheimender wetteloosheid" waar 2 Thess. 1 van spreekt, en van de openbaarwording van de zoon des verderfs, de anti-christ!
Ook in dit geval zullen wij wel weer van bepaalde lieden met een zg, „moderne kijk op de dingen" te horen krijgen, dat men die film eerst moet hebben gezien om erover te kunnen oordelen, of dat men de mensen vrij moet laten in hun keuze van wat ze wèl of niet willen zien en dat zij niet „betutteld" willen worden maar als volwassenen willen worden behandeld. Wij kennen dat allemaal en trekken ons daar niets van aan, omdat wij geloven, dat ook hier een waarschuwing vooraf dringend geboden is". Over het uitdrijven van de duivel in Bijbels bericht zegt men:
Wat betreft het effectieve uitwerpen van duivelen kent de Heilige Schrift weliswaar ook enkele gevallen, maar daarbij gaat het om de kracht van het geloot in Jezus Christus en bij „De Exorcist" niet!
De film die nu weer in ons land in circulatie dreigt te komen is een verheerlijking van de macht van satan. Satanisme dus. Het experiment van de zg. psychiater-priester mislukt. Waarom? Omdat deze man zijn Verlosser en Zaligmaker niet kent en niet vervuld is van de Heilige Geest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.