+ Meer informatie

Vnj

1 minuut leestijd

PvdA en D'66 deden een dringend beroep op de raad om de keuzemogelijkheid voor welke levensovertuiging dan ook voor een ieder vrij te laten. Daarop reageerde de heer Van Santen (CDA) door te stellen dat wanneer Christelijke scholen om levensbeschouwelijke redenen nu bij een andere schooladviesen begeleidingsdienst willen aansluiten dan de schooladvies- en begeleidingsdienst waarbij de gemeente is aangesloten, de gemeenteraad daarvoor gezien de kosten ook nog geen geld beschikbaar wil stellen omdat de wettelijke regehng nog niet geheel afgerond is. Hij vond evenals de WD dat het Rijk eerst maar eens voorzieningen zou moeten verplichten voor het mogelijk maken van Humanistisch Vormingsonderwijs voordat de gemeenten daar zelf aan mee gaan werken. De heer J. M. Visser (SGP) zei dat de Humanisten zichzelf eerst maar eens zouden moeten bewijzen, net zoals de mensen een eeuw

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.