+ Meer informatie

Shell stoot zaadactiviteiten af

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Shell gaat de Europese zaadactiviteiten van de hand doen. De Franse groep Limagrain gaat de 100-procent-Shelldochter Nickerson Seeds Companies in Frankrijk, de Bondsrepubliek, Nederland en het Verenigd Koninkrijk overnemen.

Ook worden de aandelen van Senasa, het zaadbedrijf van Shell in Spanje, verkocht aan Limagrain. Dat heeft Shell gisteren meegedeeld, zonder iets te zeggen over de overnamesom.

Shell Italië zal haar zaadactiviteiten ook aan Limagrain overdoen, maar andere Europese werkmaatschappijen van Shell zullen zaad van de nieuwe groep blijven distribueren. De verkoop zal naar verwachting begin oktober zijn voltooid. Shell is tot de verkoop van Nickerson overgegaan omdat de bedrijfsactiviteiten beter passen bij een bedrijf dat zaadproduktie en -veredeling als hoofdactiviteit voert.

De zaadactiviteiten van Shell in Canada, de Verenigde Staten en Mexico maken geen deel uit van de transactie. De activiteiten van Nickerf-ir son daar sluiten wel aan bij de Shell' bedrijven in die regio's.

De Nickerson-bedrijven en Senasf^ hebben een omzet van ongeveer 10Ó,J miljoen dollar en hebben ongeveer 650 werknemers in dienst. Na de overneming door Limagrain onstaat ' een zaadproduktie en -verdelingsgroep die de op drie na grootste ter wereld is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.