+ Meer informatie

Reinigingsrechten Gouda omhoog

1 minuut leestijd

GOUDA - Inwoners van Gouda gaan met ingang van 1 juli 29 procent meer reinigingsrechten betalen. Het college wil de voor 1992 afgesproken verhoging een halfjaar vervroegen vanwege de enorme prijsstijgingen van de verwerking van klein chemisch afval, papier en het gewone huisvuil. De maatregel moet een dreigend tekort van een miljoen gulden ongedaan maken. Dit deelde wethouder mr. J. Warners gisteren mee.

Wegens een verkeerde schatting van de kosten door het Gemeenschappelijk Vuilverwerkings Bedrijf (GVB) moet de gemeente een gat opvullen van 500.000 gulden. Het inzamelen van glas blijkt geen 20.000 gulden, maar 33.000 gulden te kosten. Een nog in te voeren regeling voor het inzamelen van oud papier kost de gemeente 225.000 gulden meer. Als gevolg van een forse prijsstijging voor de afvoer van onverbrandbaar afval moet rekening worden gehouden met een overschrijding van het daarvoor bestemde budget van 146.000 gulden. Als daarbij een tegenvaller van 40.000 gulden voor het inzamelen van klein chemisch afval meegerekend wordt, brengt dat het bedrag dat de Goudse burgers met elkaar voor het inzamelen van bijzondere soorten afval moeten opbrengen op 424.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.