+ Meer informatie

Moveo biedt oorlogsgewonden perspectief

1 minuut leestijd

De 'oude hap' was vorig jaar nog drie dagen op bezoek bij de troepen in Duitsland. Het was de laatste meerdaagse tocht van de ernstig oorlogsgewonden. Het aantal vitale gehandicapten loopt terug. Leeftijd en vermoeidheid spelen de veteranen parten.

Soms konden de gewonden gratis logeren in een particulier bungalowpark in Wijk aan Zee en in Ommen. De KLM bood een paar keer tweedaagse vliegtochten aan en ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Protestants Interkerkelijk Thuisfront (PIT) genoten veertig invaliden en begeleiders een week de gastvrijheid van "De blije Werelt" in Lunteren. Moveo-gezelschappen reisden over de grenzen naar Belgiƫ, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en 's winters naar de Costa del Sol in Spanje. In 1975 leverde een inzamelingsactie 83.000 gulden op, bijeengebracht om zestig ernstig oorlogsgewonden een Rijnreis van een week aan te bieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.