+ Meer informatie

Half miljoen garantie voor Werkland

1 minuut leestijd

EMMEN — De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben zich elk voor een bedrag van 250.000 gulden garant gesteld ten behoeve van de noodlijdende machinefabriek Werkland in Nieuw-Weerdinge.

Dit heeft een woordvoerder van de gemeente Emmen woensdag bekend gemaakt. De voorzitter van de ondernemingsraad van Werkland, J. Drent, verwacht dat hierdoor het bedrijf niet hoeft te worden gesloten. Op 6 mei zullen nadere besprekingen volgen.

Als het bedrijf definitief open blijft zal het door de curator opgestelde reorganisatieplan worden ingevoerd. Dit houdt onder meer in dat zestig van de 140 werknemers zullen moeten afvloeien.

De machinefabriek kwam eind 1980 door orderverlies in de rode cijfers. Ih de nieuwe reorganisatieplannen is een bedrag van één miljoen gulden aan de provincie gevraagd. Nu wordt, in overleg met de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en de banken, bekeken waar het andere half miljoen vandaan moet komen, aldus Drent.

De Emmer gemeenteraad zal op 25 mei de garantstelling van het collega behandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.