+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

De knoop is doorgehakt en het bord met "House for Sak" staat opvallend te prijken in de voortuin. Je voelt je wel een beetje te kijk zitten als mensen langs komen rijden en vaart minderen en soms zelfs omkeren en terugkomen. Maar ja, dat hoort erbij. Wat er ook bij hoort, is dat het huis nu altijd netjes en opgeruimd moet wezen. Ja, het is menens aan het worden. Op dezelfde avond dat het bord in de tuin werd gezet, kregen we bericht uit Grand Rapids dat ze een huis voor ons hadden. De persoon die belde, klonk zo opgewonden. En geen wonder. We zijn er vrijdag gelijk heengereden. En wat we toen hoorden en zagen, is haast te mooi om waar te zijnn. Wat is nu het geval? In een van de buitenwijken van de stad wordt een grote school gebouwd. Verschillende stukken grond met huizen werden opgekocht, ook de plek van kerkmensen. Deze mensen hadden al een advertentie bij de krant gebracht om alle losse onderdelen van hun huis te verkopen, zoals ramen, deuren enzovoorts, voordat het huis tegen de grond zou gaan. Maar... er kwam een stuk vrij aan de overkant van de straat en daar hopen ze nu de hele bungalow naar toe te verhuizen om bovenop een nieuw basement te zetten! En nu mogen wij dat huis huren. Maar toen we het stuk grond zagen, konden we haast niet geloven dat het mogelijk is daarop te bouwen. Dwars over het stuk land loopt een miniatuur- ravijn van meters diep. Maar het idee is om handig gebruik te maken van het hoogteverschil, zodat het aan de voorkant een gewone bungalow lijkt, maar aan de achterkant een huis met twee verdiepingen. Als het allemaal door mag gaan, is het een schitterende plek voor ons gezin. Zoveel ruimte van binnen en van buiten. En het is op loopafitand van Foppes school, terwijl de schoolbus de kinderen voor het huis kan ophalen. Wie had dit kunnen denken? Ik had me al min of meer verzoend met het idee dat we waarschijnlijk een veel kleiner huis zouden krijgen en misschien geen tuin. Maar de Heere laat weer zien hoe goed Hij is en hoe Hij afweet van onze omstandigheden. Het is toch de goedertierenheid Gods die tot bekering leidt?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.