+ Meer informatie

Geen auto's

2 minuten leestijd

De tekeningen laten enkele betrekkelijk smalle straatjes zien die uitkomen op kleine binnenpleintjes. Auto's zijn hier min of meer taboe. Deze moeten zoveel mogelijk worden geplaatst aan de rand van de wijk. Er worden daartoe zo'n 200 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan de meeste toegankelijk zijn vanaf de Melkweg. Op de Melkweg zelf zullen voorzieningen worden getroffen om te hard rijden tegen te gaan, terwijl ook gezocht wordt naar middelen om te bereiken dat het meeste verkeer wordt afgewikkeld via de Terenriem en dus geen gebruik maakt van de smalle Prins Bernhardlaan. Omdat de Molenweg vroeger, via wat nu de sportvelden zijn, doorliep naar de daar achter gelegen boerderijen, heeft het plan de naam Molenkamp gekregen. De woningen in Molenkamp worden sober van opzet, maar zullen wel gericht zijn op een gering energieverbruik. Er worden ook diverse mogelijkheden ingebouwd om de woningen later op een eenvoudige wijze te kunne uitbreiden. Overigens zal het riog wel twee jaar duren alvorens met de bouw daadwerkelijk kan worden begonnen. Eerst zullen namelijk de nieuwe sportterreinen langs de Rijksweg klaar moeten zijn. Burgemeester Panis hoopt dat dit begin 1983 het geval kan zijn. Op 3 juni a.s. wordt in gebouw „De Veerstee" een voorlichtingsavond voor toekomstige bewoners of belangstellenden gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.