+ Meer informatie

Zeker dertien arrestaties in drugszaken

2 minuten leestijd

APELDOORN. Er zijn deze week bij drie verschillende acties zeker dertien verdachten aangehouden in verband met drugsgerelateerde zaken.

◦ Bij een gezamenlijke actie van de politie-eenheden van Limburg en Rotterdam, het OM en de Belgische politie uit Doornik is gisteren een internationale drugsorganisatie opgerold. Er zijn elf verdachten aangehouden.

De politie houdt het netwerk verantwoordelijk voor drugsleveringen naar onder andere België en Frankrijk. De drugsorganisatie werd aangestuurd vanuit Limburg. De drugs werden gekocht in onder meer Rotterdam en opgeslagen in woningen in Sittard-Geleen en Beek. Er is een omvangrijk netwerk opgebouwd en vermoed wordt dat de organisatie reeds jarenlang actief is.

l Twee mannen uit Veghel en Berghem zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris vanwege betrokkenheid bij de import van de grootste partij heroïne die ooit in Nederland is onderschept. De 1226 kilo heroïne werden ruim een jaar geleden ontdekt in blikken tomatenpuree in twee vrachtwagens in Venlo. De waarde wordt geschat op 25 miljoen euro. De Brabantse verdachten werden dinsdag aangehouden.

l Bij een actie tegen een criminele drugsorganisatie zijn gisterochtend drie verdachten aangehouden. Een van de verdachten is de Amsterdammer Miloud B. (40) die wordt beschouwd als de opdrachtgever voor de liquidatie van Gintas Macionis in Huijbergen een jaar geleden. De twee andere verdachten uit Bergen op Zoom en Oost-Souburg worden verdacht van betrokkenheid bij de drugsbende. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

l Een schietpartij in oktober bij een villa in Eindhoven was het resultaat van een drugsconflict tussen de motorclubs No Surrender en Satudarah. De officier van justitie heeft dat gisteren gezegd op een zitting tegen verdachte Michel G. (35) uit Helmond.

De heftige schietpartij bij een villa in Eindhoven werd vastgelegd met twee bewakingscamera’s. De beelden werden in opsporingsprogramma’s op televisie getoond. Daarop is te zien dat een groep van in totaal zeven leden, aspirant-leden en sympathisanten van motorclub No Surrender bij de villa arriveert. Er ontstaat een woordenwisseling met twee mannen uit de villa die eindigt in een schietpartij waarbij over en weer wordt geschoten. Een van de twee mannen is Michel G., lid van motorclub Satudarah.

Voor zover bekend raakte door de schietpartij niemand gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.