+ Meer informatie

Hardere aanpak veelplegers I

1 minuut leestijd

n het onlangs gepresenteerde veiligheidsplan kondigen de ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) hardere maatregelen tegen veelplegers aan. Donner wil het mogelijk maken draaideurcriminelen twee jaar vast te zetten. Korpschef Bakker van Gelderland-Midden pleitte er deze week voor om notoire jeugdcriminelen aan een moderne schandpaal te nagelen, zodat ze flink afgaan voor hun vrienden. Op deze pagina de visie van directeur A. Jonker van instituut Den Engh in Den Dolder. Daar krijgen 150 criminelen en gedragsgestoorden van 12 tot 18 jaar een heropvoeding van twee jaar. Verder aandacht voor een plan van de Utrechtse politie tegen veelplegers.

Nederland worstelt al jaren met veelplegers. Deze -vaak allochtone- criminelen bezorgen politie en justitie veel hoofdbrekens. De draaideurcriminelen zijn voor eenvijfde van de criminaliteit verantwoordelijk. De samenleving is de overlast beu. Alom klinkt de roep om zwaardere straffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.