+ Meer informatie

Sterke stijging export pluimvee en eieren

Uitvoer naar Frankrijk en België opmerkelijk

1 minuut leestijd

ZEIST — Over de eerste acht maanden van dit jaar ia de export van pluimvee en eieren flink gestegen. In die periode voerde ons land voor bijna ƒ 870 min. aan pluimvee (produkten) uit tegen voor maar ƒ 735 min in de eerste acht maanden van 1975. Tot die forse stijging van de exportwaarde droegen vooral de consumptieeieren en de betere exportprijzen een steentje bij, aldus voorzitter J. T. Mellema van het produktschap voor pluimvee en eieren gisteren in Zeist.

De stijging in de slachtsector is voornamelijk te danken aan het feit dat men betere prijzen kon maken. Mellema vindt het moeilijk te voorspellen in hoeverre de sterke stijging van de grondstoffenprijzen (b.v. sojaschroot, vismeel) van invloed zal zijn op de toekomstige prijzen van pluimveevoeders. Met name in de eerste drie weken van september gingen die prijzen fors omhoog. Voorlopig acht hij het niet waarschijnlijk dat in de eerstkomende weken de verbruikersprijzen van pluimveevoeders belangrijke wijzigingen zullen ondergaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.