+ Meer informatie

Baptisten voor vrouw in ambt

1 minuut leestijd

BILTHOVEN — Een enquête onder 80 willekeurige leden van 26 Baptistengemeenten in Nederland heeft aangetoond dat 75 procent van de ondervraagden voor het aanstellen van een vrouw als voorganger is en 25 procent tegen. Ruim de helft van de tegenstanders is ooit belijdend lid van een ander kerkgenootschap geweest. De Baptistengemeenten in ons land kennen geen vrouwelijke voorgangers.

Dit blijkt uit een enquête over „vrouw en ambt", die student Wout Huizing van het Baptistenseminarie heeft gehouden. De resultaten zijn gepubliceerd in het weekblad van de Baptistengemeenten „De Christen'". Redactielid (en seminarierector) dr. J. Reiling noemt in de inleiding het werk van Huizing „van voldoende belang om in de kring van lezers te worden gepresenteerd".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.