+ Meer informatie

Wilhelmshaven in de olie

1 minuut leestijd

HANNOVER —-Bij het aanleggen aan de oliepier van Wilhelmshaven (Neder-Saksen) heeft de 209.000 ton metende tanker „Al Fountas" uit Koeweit woensdag een losinstallatie geramd en in elkaar gedrukt. Twee personeelsleden liepen daarbij wonden op.

Uit de buizen vloeide 500 ton olie in de Jade, waarop meteen voor de gehele Jade olie-alarm werd gegeven. Bestrijdingsschepen probeerden woensdagavond met chemicaliën de vervuiling van het water te voorkomen. Een woordvoerder van het water- en scheepvaartkantoor noemde het de zwaarste schade tot dusver, vermoedelijk in de miljoenen, en zei dat de diepwaterhaven „voor onbepaalde tijd" niet gebruikt kan worden.

De Nord-West-OeUeiting, die de haven beehert, schat de schade op 15 miljoen mark. Herstel van de losinstallatie, de enige in .West-Duitsland waar tankers van 250.000 ton draagvermogen behandeld kunnen worden, zal naar verwaohting ongeveer negen maanden duren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.