+ Meer informatie

Roemeense minister afgetreden wegens uitwijzing koning

1 minuut leestijd

BOEKAREST (RTR/DPA) - De Roemeense minister van cultuur, Andrei Plesu, heeft maandag laten weten dat hij ontslag neemt wegens het besluit van de Roemeense regering, vorige week, om koning Michael uit te wijzen.

Plesu verklaarde voor radio Boekarest dat hij premier Petre Romanheeft laten weten dat hij wil aftreden wegens „een communicatiecrisis binnen de regering". Hij voegde daaraan toe dat zijn ontslag geen politieke,, achtergrond heeft. ,' • „Ik werd geconfronteerd met een situatie waarin de regering besluiten had genomen en verklaringen uitgaf zonder overleg met alle leden", aldus Plesu. Zijn verzoek af te mogen treden, dat Roman nog niet aanvaard heeft, zal tijdens het volgende kabinetsberaad aan de orde komen. • '' Eerste kerstdag kwam ex-koning'' Michael na 43 jaar in ballingschap ge^" leefd te hebben aan in zijn geboorte-' land, waar hij binnen twaalf uur weer werd uitgewezen, omdat hij volgens de autoriteiten geen visum had. De uitzetting van de koning was in heeL, Roemenië aanleiding voor protestacties. Zo demonstreerden zondagavond in Cluj duizenden mensen die, de uitwijzing van Michael als een,, schending van de mensenrechten ver^J^ oordeelden. '• ,''

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.