+ Meer informatie

SGP blijft in Senaat

Winst voor PvdA

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Bij de verkiezingen van de leden van de Eerste kamer heeft de SGP vanmorgen haar zetel weten te behouden, dank zij een lijstverbinding met het CDA. Sinds 1971 is de SGP in de Senaat vertegenwoordigd op een Zuidhollandse zetel.

De SGP heeft in Zuid-Holland drie statenzetels. Aangezien de kiesdeler 4,61 is, had men echter de steun van het CDA nodig om de Eerste-kamerzetel te behouden.

Senator Meuleman, die sinds 1973 voor de SGP zitting heeft, had zich vanwege zijn leeftijd (71) niet meer verkiesbaar gesteld. In zijn plaats is nu ds. H. G. Abma gekozen, tot voor kort fractievoorzitter van de SGP in de Tweede kamer.

Ds. Abma heeft nog geen beslissing genomen of hij zijn verkiezing zal aanvaarden. Tweede op de SGP-lijst is burgemeester Van den Berg van Genemuiden.

De totaaluitslag van de vanmorgen gehouden verkiezingen voor de Eerste kamer is als volgt: Oud CDA 27 PvdA 26 VVD 13 D'66 2 PPR 3 SGP 1 CPN 1 GPV 1 PSP 1. Nieuw CDA 28 PvdA 28 VVD 12 D'66 4 PPR 1 SGP 1 CPN 1 GPV 0 PSP 0

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.